U Tivtu predato sedam izbornih listi

0

Opštinskoj izbornoj komisiji u Tivtu predato je sedam izbornih listi, što je znatno više nego što se očekivalo nakon najavljenog bojkota izbora od strane dijela opozicije.

Tivćani će na birališta 5. aprila Tivćani će na birališta 5. aprila.

Inače, do 10. marta bile su predate samo dvije liste Socijaldemokrata Ivana Brajovića i građanska lista Bokeškog foruma.

Nosilac liste SD Ivana Brajovića je Zdravko Mitrović, a na čelu izborne liste Bokeškog foruma je Andrija Petković.

Izbornu listu juče je predala Demokratska partija socijalista pod nazivom „Zbog Tivta, za Tivćane! DPS Milo Đukanović”. Nosilac liste je predsjednica te partije Jovanka Laličić koja je istakla da je prikupljeno čak 1.670 potpisa i da je to pobjednička lista. Na listi se nalazi 40,6 odsto žena i 25 odsto mladih.

Nakon njih, izbornu listu za predstojeće lokalne izbore predala je i Grupa birača „Goran Božović časno i odgovorno za bolji Tivat”.

Izbornu listu na kojoj se nalazi 21 kandidat za odbornika, predao je nosilac liste Goran Božović.

On je naglasio da su predali listu časnih i kvalitetnih ljudi koji ne žele sebi benefit, nego gradu.

“Želimo bolji Tivat, ne ovakav kakvim ga pravi neodgovorna vlast”, istakao Božović navodeći da nastupaju nestranački, čisto lokalno, patriotski, za Tivat.

Juče je listu predala i Hrvatska građanska inicijativa pod nazivom „HGI. Svim srcem za Tivat!” Listu je predao njen nosilac Adrijan Vuksanović koji je kazao da izbornu utakmicu ulaze mirni i uvjereni da će građani prepoznati njihov rad.

Listu je tokom popodneva predala Socijaldemokratska partija, “SDP Odbranimo grad”. Listu je predao njen nosilac Aleksandar Đurović.

Opštinska izborna komisija je u obavezi da utvrdi i proglasi zbirnu izbornu listu najkasnije do 21. marta.

Prema posljednjim podacima, broj birača u biračkom spisku za aprilske izbore u Tivtu trenutno se kreće oko 11.700, što je oko 200 više nego na prethodnim izborima prije četiri godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.