U telefonima Kožara i Stamatovića pronađene iste poruke: Krtici iz klana poslali lokacije na kojima se kriju

1

Međunarodni istražitelji koji uporedo vode istrage o ubistvima visokopozicioniranih članova „škaljarskog klana“ u Grčkoj i Španiji došli su do podataka da su žrtve u oba slučaja bile na vezi sa pojedinim članovima kriminalne organizacije koja je organizovala atentate na njih, piše Dan.

Tako su u telefonima ubijenih Alana Kožara i Stevana Stamatovića pronađeni gotovo isti pozivi, ali i SMS poruke.

Oni su svakodnevno bili na vezi sa licem za koje se sumnja da ih je izdalo i odalo lokacije na kojima su se krili. Istražitelji su uvidom u listinge poziva i SMS komunikacije utvrdili da su žrtve imale puno povjerenje u tu osobu, kojoj suu elektronskoj formi poslali lokacije na kojima su se krili.

Grčki portal corfupress. com prvi je objavio da su dvojica muškaraca, Alan Kožar i Damir Hadžić, pronađeni mrtvI u Halikouni i da je na njih pucano iz mitraljeza. Kada su se vraćali sa plaže, u njih je ispaljeno 29 hitaca u predjelu grudi i glave.

“Ovo je novi udarac crnogorske mafije, nakon prvobitnog udarca ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u kafani u „Vari“, ocijenio je tada grčki portal epoli.gr.

Kako su objavili grčki mediji, dosadašnje informacije iz istrage upućuju na zaključak da se radi o plaćenom ubistvu, a žrtve su bile povezane sa trgovinom narkoticima, ali i sa ubistvima.

Kod ubijenih su pronađena lažna lična dokumenta.

Kožar je važio za osobu blisku Luki Bojoviću i „škaljarskom klanu“. Prema policijskim evidencijama, bio je vođa jednog od barskih klanova, gdje je naslijedio pokojnog Luku Đurovića.

Prema pisanju mediija u Srbiji, Hadžić je važio za osobu iz „škaljarskog klana“ zaduženu za organizaciju ubistava.

On je bio na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika „kavačkog klana“ Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018. godine. U aprilu 2010. godine, Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca. Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u jednoj kladionici u Užicu.

Tokom 2018. godine, crnogorska policija je imala podatke da se Baranin Alan Kožar, koristeći lažna dokumenta, kretao na relaciji Turska-Njemačka, o čemu su obaviještene tamošnje vlasti.

Prema podacima do kojih su ranije došle crnogorske bezbjednosne službe, on je u više navrata boravio u vili u turskom ljetovalištu Antalija koju koristi Besnik Keljmendi, sin Nasera Keljmendija.

Za Kožarom je bila raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

Kožar je ranije osuđen na kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozivne naprave na gradilište „Splendida“uBečićima, kao i za pokušaj iznude na štetu biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika tog hotela.

Nadležni su ga optuživali i za učešće u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

1 Comment
  1. Sebastian komentariše

    Dobro otvoriste kriptovani telefon hahahaha e soua,citali su im poruke hahahaha

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.