U Srbiji nove mjere: Zatvaranje u ponoć, radiće samo prehrana, apoteke, pumpe, otkazane sve manifestacije

0

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba usvojene su nove mjere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi za točenje goriva.

Mjere stupaju na snagu u večeras u ponoć, tačnije po završetku radnog vremena svih objekata, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Sve manifestacije planirane za vikend su otkazane.

“Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu”, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, dodajući da će pojedine sportske manifestacije održati, ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

On je naglasio da je epidemiološka situacija u Srbiji vanredna.

Odlučeno je i da učenici starijih razreda osnovne škole, od petog do osmog, pređu na onlajn nastavu.

Srednjoškolci takođe nastavljaju da pohađaju nastavu na daljinu, a u školske klupe će od ponedeljka sjedjeti samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

“U ponedeljak očekujemo novu sjednicu kada ćemo govoriti o novim mjerama koje će važiti tokom sledeće nedelje”, dodao je Gojković posle današnje sjednice Kriznog štaba.

Upućen je i apel građanima da što prije prime vakcinu.

Gojković je rekao da epidemiološki dio Štaba očekuje da broj zaraženih raste u narednom periodu, ali da je dobro da taj rast nije eksponencijalan, što je, uvjeren je, posledica vakcinacije i poštovanje mjera najvećeg broja ljudi.

On je rekao da je do sada skoro 700.000 građana revakcinisano, kao i da je oko 1,85 miliona vakcina upotrijebljeno.

Gojković je naveo da se otvaraju novi punktovi, kako bi se omogućilo što većem broju građana da se vakcinišu.

“Uz apel za poštovanje mjera, najvažnija stvar je vakcinacija”, istakao je Gojković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.