U sklopu istrage o Poreskoj upravi: Istražitelji saslušavaju i Miomira Mugošu!

2

U sklopu istrage koja se vodi protiv službenika Poreske uprave zbog malverzacija biće saslušan i Miomir M. Mugoša, saznaje Borba u vrhu tužilaštva.

Njega su tokom saslušanja pomenuli i neki osumnjičeni, a tužilaštvo će provjeriti te navode.

Insajder Dejan Lakić javno je optužio Mugošu i Stanislavu Bebu Martinović, da su dio grupe koja se bavila malverzacijama.

U okviru afera “Klap” i “Vardar”, istraga se već vodi protiv bivše načelnice Područne jedinice Poreske uprave u Podgorici Stanislave Bebe Martinović, samostalnog savjetnika za naplatu Aleksandra Radulovića i još sedam poreskih inspektora: Rajke Simonović, Branislava Magdelinića, Milijane Radonjić, Mila Jaredića, Slavojke Savić, ali i inspektorki Nevenke Đurović i Perse Novaković.

Bivša načelnica PU u Podgorici Martinovićeva, od 24. januara, kada je obuhvaćena aktivnostima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), nije obavljala poslove načelnice u Glavnog gradu, već je po ovlašćenju direktora Uprave, tu rukovodeću poziciju pokriva Branka Bojat.

Grupa ovih ljudi tereti se zbog milonske utaje poreza i zloupotrebe službenog položaja.

Sumnja se da su okrivljeni, u periodu od novembra 2011. godine do kraja 2019. godine, budžet Crne Gore oštetili za više od 3,5 miliona evra.

U postupku inspekcijskog nadzora, poreznici su, kako se sumnja, priznavali kao valjane fakture za robu i usluge koje stvarno nijesu isporučene, pružene, plaćene, niti izvršene. Na osnovu tih fiktivnih faktura od strane poreskih službenika su sačinjavana nezakonita rješenja o povraćaju PDV-a.

Prema ranijem saopštenju, Perovićeva i bivši samostalni savjetnik u Ministarstvu finansija Vujošević, nezakonito su obustavili upravni postupak naplate poreza jednoj privatnoj firmi, kao članovi drugostepene komisije tog Vladinog resora “i onemogućili državu Crnu Goru da naplati porez u iznosu većem od 400.000 evra”.

SDT je akcije “Klap” i “Vardar” pokrenuo prošle godine, kada je uhapšeno više vlasnika firmi zbog utaje poreza i naplate fiktivog PDV-a.

PU je nakon toga smijenila Martinovićevu jer se tada spekulisalo da je baš ona “mozak cijele operacije”, jer su u PU ovjeravane fiktivne fakture kako bi se omogućio povrat nepostojećeg PDV-a u milionskim iznosima i time oštetila država.

2 Comments
  1. Zorica komentariše

    Treba jos Milu, nece ga on pustiti,treba namaci jos love za izbore. Stim sto on ,nema mjeru .Pola sebi, pola zaDPS.Pricao je Lakic koliko je mogao, nije imao kome. Jer njega stiti DPS, on odredjen za kordinatora za Tuzi, mnogo tezak zadatak je dobio kada su tamo svi za DPS Znaju oni njegov IQ,

  2. Pravnica komentariše

    Nevidjeni lopinger nezapamceno u poreskoj upravi..menadzeri isti on svi se grabili ko ce bise svi imaju knjigovodstba na celu sa njim Stanislava se javno hvali pred Brankom, koja je najveci aber Poreske uprave kako je dobila Birkingu torbu id 13.000 eura.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.