U posljednja 24 sata uhapšeno šest osoba osumnjičenih za dilovanje drogom

0

U Podgorici je najvjerovatnije zbog upotrebe prevelike količine opojnih droga preminula jedna osoba, a pripadnici policije su uhapsili E.S. (33) za kog se sumnja da je omogućio uživanje narkotika toj osobi.

To je saopšteno iz Uprave policije, čiji su službenici postupali po prijavi zdravstvene ustanove u Podgorici.

U saopštenju policije se nadalje navodi da su službenici zaduženi za borbu protiv droga su u posljednja 24 sata na teritoriji Crne Gore sproveli brojne aktivnosti usmjerene na razbijanje mreža uličnih dilera narkoticima i lišili slobode šest osoba u više gradova zbog tzv. ulične prodaje narkotika.

Naime, kriminalistička policija je lišila slobode četiri osobe zbog četiri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a jednu osobu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

Tokom ovih policijskih aktivnosti zaplijenjeni su kokain, marihuana i hašiš.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste tri lica, policija je u Nikšiću uhapsila D.Š. (22) i I.C. (39) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U Herceg Novom je policija kod M.B. (19) pronašla i oduzela oko 85 grama marihuane i manju količinu kokaina. Njemu se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je uhapšen.

M.H. (23) je uhapšen u Rožajama zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo, a pripadnici policije su kod njega pronašli marihuanu i hašiš.

Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga policija je u Baru uhapsila I.T. (42), državaljanina Srbije.

Takođe je podnijeto i pet prekršajnih prijava protiv pet lica zbog počinjenog prekršaja iz navedenog Zakona, a za događaje iz prethodnog perioda.

U prvoj polovini februara pripadnici policije zaduženi za borbu protiv droga su na teritoriji Crne Gore aktivno radili na suzbijanju ulične prodaje opojne droge i tom prilikom lišili slobode 23 lica zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, dok je 41 lice procesuirano po prekršajima.

Zaplijenjeno je skoro 135 kilograma različitih vrsta narkotika, od čega oko 125 kilograma marihuane, oko šest kilograma heroina, oko dva kilograma kokaina i manje količine amfetamina, hašiša i MDMA.

„Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti odlučne aktivnosti na suzbijanju svih oblika zloupotrebe narkotika, sa posebnim akcentom na suzbijanje ulične prodaje droge, razbijanja mreža i lišavanja slobode uličnih dilera droge, kao i aktivnosti na međunarodnom nivou“, zaključuje se u saopšternju UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.