U Podgorici: Zaplijenjeni novac, telefoni i auta

0

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su više operativnih akcija i pretresa usmjerenih na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika. Oduzeli su 8.335 evra za koje se sumnja da su stečene prodajom droge, heroin i marihuanu namijene uličnoj prodaji, kao i nož, pištolj, municiju, sredstva komunikacije i nadzora, vozila i predmete za mjerenje droge.

Službenici CB Podgorica su naime pretresima na tri lokacije u kojima žive ili borave bezbjednosno interesantna lica A.Đ. (52), SK. (19) i Ž.J. (30) iz Podgorice pronašli i oduzeli novac u iznosu od 8.335 evra za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, osam mobilnih telefona, tri putnička motorna vozila, gasni pištolj, deset metaka, četiri ručne radio veze, veći nož – bodež, vagu za precizno mjerenje i risiver za video kamere – video nadzor. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Šesnaest pakovanja heroina, za koje se sumnja da su bili spremni za prodaju, težine oko 12 grama, policijski službenici CB Podgorica su otkrili pretresom vozila kojim je upravljao D.Đ. (40) iz Republike Srbije. OD D.Đ. je privremeno oduzeto navedeno vozilo kao i mobilni telefon. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana koji koristi M.B. (27) iz Podgorice policija je pronašla i oduzela teglu u kojoj se nalazila marihuana, količine 42,8 grama, za koju se takođe sumnja da je bila namijenjena prodaji. Policija je osim toga kontrolisala i S.P. (18) iz Podgorice, koji je kada je primijetio policijske službenike odbacio kesu u kojoj se nalazio 21,1 gram marihuane. Sumnja se i da je navedena droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se S.P. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.