U Podgorici za šest dana uhapšeno 26 pijanih vozača

0

Podgorička policije je na teritoriji Glavnog grada, od petka 23. aprila do jutros 29. aprila, sankcionisala 40 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je 26 uhapšeno, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako dodaju, od navedenog broja vozača kod četvorice je registrovan alkohol u koncentraciji većoj od 2 g/kg dok je kod ostalih vozača ovaj nivo bio preko 1 g/kg.

„Sva lica su privedena nadležnom sudu za prekršaje i oni su kažnjeni u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Dio izrečenih zatvorskih kazni je zbog trenutne situacije sa koronavirusom preinačen u novčane kazne“, dodaju oni.

Prethodnih dana pripadnici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Podgorica su kroz pojačane kontrole učesnika u saobraćaju zatekli veći broj vozača koji su upravljali vozilima u alkoholisanom stanju.

Na teritoriji Glavnog grada je sa popuštanjem mjera i otvaranjem ugostiteljskih objekata došlo do povećanja broja prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji se odnose na upravljanje vozilima pod dejstvom alkohola.

„Vozači često potcjenjuju opasnost koju nosi vožnja pod desjtvom alkohola i potrebno je da znaju da koliko god je mala količina alkohola koji su konzumirali reakcije su sporije i to ih dovodi u situaciju kojom ugrožavaju svoj život, živote svojih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na vozače da ne sjedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol već da koriste alternativne načine prevoza kao što je taksi prevoz i tako bezbjedno stignu kući“, poručili su iz Uprave policije.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.