U Podgorici: Rasvijetlili dva podmetanja požara na vozilima iz 2018. godine!

0

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u predhodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica rasvijetlili dva podmetanja požara na vozilima iz 2018. godine.

Slobode su lišeni I.B. (35) i M.M. (47), oba lica iz Podgorice. I.B. se sumnjiči da je izvrsio krivično djelo Izazivanje opste opasnosti iz dok je M.M osumnjičen za krivično djelo izazivanje opste opasnosti putem postrekivanja.

Prvi slučaj je registrovan 08. novembra 2018. godine kada je na Zabjelu tada nepoznato lice podmetnulo požar na vozilu marke „BMW X6“ u vlasništvu P.J. iz Podgorice. Vozilo je usljed dejstva požara u potpunosti uništeno.

Drugi događaj za koji se sumnjiče gore pomenuta lica je podmetanje požara u naselju Stara Varoš na štetu E.B. iz Savezne Republike Njemačke. Oni su, kako se sumnja, 24. decembra 2018. godine podmetnuli požar na vozilu marke „Mercedes E klase“ kada je na vozilu nastupila veća materijalna šteta.

Napominjemo da je privatna imovina P.J. bio meta napada i 11.04.2018. godine, kada je u ranim jutarnjim časovima podmetnut požar na njegovom vozilu koje je bilo parkirano na parking prostoru KCCG u kojem je P.J zaposlen kao ljekar. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kriivčno djelo izazivanje opšte opasnosti, 02.12.2019. godine lišen je slobode U.T. (34) iz Republike Albanije.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade protiv lica I.B. i M.M. podnijet je izvještaj kao dopuna krivične prijave i oni su sprovedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici.

Službenici CB Podgorica nastaviće sa proaktivnim istražnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjednosno interesatnim licima i članovima kriminalnih grupa u cilju sprečavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

Važno je navesti da su policijski službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i požara, eksplozija i havarija u januaru i februaru mjesecu 2020. godine zadužili 21 krivično djelo od kojih je 17 krivičnih djela riješeno i tom prilikom je podneseno 13 krivičnih prijava protiv 10 lica.

Od navedenog broja krivičnih djela policijski službenici su riješili pet teških krivičnih djela iz oblasti PEH a iz prethodnog perioda i tri krivična djela iz 2019. godine, dva krivična djela iz 2018. godine, što ukazuje da policijski službenici intezivno rade na rasvjetljavanju, kako krivičnih djela iz tekućeg perioda tako i krivičnih djela koja su izvršena u prethodnom periodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.