U Podgorici oko 600 reklamnih panoa i bilborda

0

U Crnoj Gori ne ne fali bilborda. Samo ih u Podgorici ima na stotine. Osim što narušavaju izgled grada, nesumnjivo je, kažu iz Uprave policije, da mogu uticati i na bezbjednost učesnika u saobraćaju, kao i korišćenje mobilnih telefona.

Vožnja i mobilni telefon ne idu zajedno. I to je opšte poznato i zakonski regulisano. Ali šta ćemo sa bilbordima koji su na svakom koraku – to ne znamo.

„Kao što vidite jedan, dva, tri, otprilike na nekih 50 metara su bilbordi i tako komplentim bulevarom, skreću pažnju vozačima“, kazao je pomoćnik komandira saobraćajne policije u Podgorici Dalibor Baltić.

Ako takve ocjene dolaze iz policije nameće se pitanje da li je iko drugi razmišljao o bezbjednosti vozača kada se odlučivalo o broju bilborda i njihovim lokacijama.

„Za sve postavljene bilborde i led displeje koji su postaljeni u gradu su izdati UT uslovi ali ono što je karakteristično jeste da niko iz Sekretarijata za saobraćaj nije bio član komisije koja je tada formirana, tako da mislim da je tu napravljen ozbiljan previd jer su oni ti koji bi mogli da donesu odluku da li je neki od bilborda odnosno od led displeja, da li smeta građanima Podgorice prilikom vožnje“, kazao je Andrija Babović, VD sekretara za komunalne poslove.

I dok govorimo o prošlim vremenima za koje nadležne vezuju ugovori, u Zeti se sa bilbordima odnosno led ekranima otišlo korak dalje. I po nekoliko ih je na ostrvu od kružnog toka.

„Mislim da nije bezbjedno, svi vozimo, s obzirom da smo vozači koji uglavnom ne znaju pravila kružnog toka, ne znaju pravila saobraćaja , još kada ih sačeka taj bilbord i ta svjetlost…“, kazao je Baltić.

Onda ne znaju šta ih snađe. A možda ni turisti – kada vide koliko smo bogati bilbordima.

„Na teritoriji Podgorice ima oko 600 reklamnih panoa i bilborda. Važeći UT uslovi važe do kraja godine. Nakon toga se izdaju novi uslovi i mi ćemo kao odgovorna vlast napraviti novu komisiju“, kazao je Babović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.