U Podgorici: Oduzeto 13 komada oružja

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući intenzivne aktivnosti u cilju rasvijetljavanja i sprječavanja teških krivičnih djela, izvršili pretrese na više lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Policija je pronašla i oduzela 13 komada oružja, patrone, marihuanu, kokain, ekstazi i sredstva komunikacije. Dva lica su lišena slobode dok je protiv lica koje se nalazi u ZIKS-u zbog drugih krivičnih djela, podnijeta krivična prijava.

Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese na više lokacija u Podgorici. Pretresom strana i drugih prostorija koje koristi Lj.Đ. (46) policija je pronašla i oduzela 10 pušaka i pet mobilnih telefona. Pretresom lokacija koje koristi I.J. (49) i Đ.J. (73) policija je pronašla i od I.J. oduzela dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank težine oko 40 grama, dok je od Đ.J. policija oduzela pištolj marke CZ M57 cal. 7,62 i pušku u ilegalnom posjedu.

Izvršeni su pretresi i prostorija koje koriste L.D. (47) i V.D. (51).

Nadalje, službenici podgoričke policije su pretresom prostorija koje koristi D.G. (29) pronašli i oduzeli veće i devet manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna ukupne težine oko 1,09 kg, pakovanje sa sadrajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain težine oko 12,7 grama i 205 komada tableta ekstazi. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pronađene opojne droge bile namijenjene tzv. uličnoj prodaji.

D.G. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom lokacije koju koristi E.R. (21) policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju za koju se sumnja da je marihuana težine oko 1,5 kg. Podsjećamo da je policija u prethodnom periodu pretresom lokacije koju koristi ovo lice pronašla i oduzela četiri automatske puške, automatski pištolj – škorpion i pištolj i E.R. je tada lišen slobode zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivčnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. E.R. se nalazi u Istražnom zatvoru ZIKS-a i policija je podnijela nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi Đ.Lj. (47) pronašli i oduzeli lovačku pušku bez serijskog broja u ilegalnom posjedu i 18 patrona za lovačku pušku. Đ.Lj. je lišen slobode i biće priveden nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.