U Pljevljima: Pronađena veća količina eksploziva, detonatorskih kapisli i sporogorećeg štapina

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Pljevlja su, preduzimajući dalje aktivnosti u vezi sa aktiviranjem eksplozivne naprave pod vozilo M.D. a za čije izvršenje je osumnjičen Stevo Josipović (21) iz Pljevalja, juče identifikovali i lišili slobode lice koje je, kako se sumnja, prodalo Josipoviću eksploziv. Radi se o R.K. (20) iz Pljevalja i kod njega je, pretresom kuće, pronađena i oduzeta veća količina eksploziva, detonatorskih kapisli i sporogorećeg štapina.

Naime, službenici CB Pljevlja su, sprovodeći aktivnosti na pronalasku nedozvoljenih sredstava, pribavili naredbu za pretres od nadležnog sudije za istragu i juče izvršili pretres dvije kuće koje koristi R.K. a koje se nalaze u Pljevljima i u selu Kozica.

Pretresom kuće koju R.K. koristi u selu Kozica pronađeno je i oduzeto ukupno 2,8 kg praškastog eksploziva, i to: 13 komada patrona praškastog eksploziva težine 1,4 kilograma, vakumirana pvc kesa u kojoj se nalazi privredni eksploziv težine 0,9 kilograma i pvc kesa u kojoj se nalazi rasuti supstrat praškastog eksploziva težine 0,5 kilograma. Osim toga u kući su pretresom pronađeni i oduzeti 5 električnih detonatorskih kapisli i 2,7 metara sporogorećeg štapina. Pronađeni eksploziv sa kapislama biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski službenici su lišili slobode R.K. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom državnom tužiocu.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.K prethodno prodao četiri štapina eksploziva S.J. koje je S.J. prije dva dana, 09.04.2019. godine oko 05,10 časova, u ulici Marka Miljanova u Pljevljima, postavio ispod prednjeg desnog točka vozila „Škoda Octavia“, vlasništvo M.D, a zatim aktivirao nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Pljevljaljska policija je ovo krivično djelo, podsjećamo, riješila u rekordnom roku i istog dana kada je počinjeno identifikovala, locirala, pronašla i lišila slobode S.J. Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na navedenom vozilu kao i oštećenja na prozoru jednog stana u zgradi koja se nalazi u blizini mjesta gdje je vozilo bilo parkirano. U događaju nije bilo povrijeđenih lica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.