U Nikšiću: “Varvari” napali policiju, četiri policajca povrijeđena

0

Danas je, nakon fudbalske utakmice između fudbalskih klubova „Sutjeska“ – „Budućnost“, koja se odigrala sa početkom u 18,30 časova na Stadionu kraj Bistrice u Nikšiću, došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike koji su obezbjeđivali utakmicu. Povrijeđena su četiri policijska službenika.

Naime, dio navijača FK „Budućnost“ – „Varvari“ je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe a potom i policijske službenike.

Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprječavanja te grupe „Varvara“ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu.

Osim toga, „Varvari“ su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave.

Policijskim službenicima je, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć.

Policija preduzima aktivnosti na identifikaciji napadača. U toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.