U Kliničkom centru će biti otvorenaklikinika za psihijatriju

0

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici u aprilu biće otvorena Klinika za psihijatriju. Za svaku novu metodu potrebno je izvjesno vrijeme.

To je u emisiji „Zdravo i bio“ na TVCG saopštila direktorica KCCG Ljiljana Radulović.

„Pet objekata je u fazi razrade, a dva objekta koji će uskoro biti prvi gotovi. U drugoj polovini aprila očekujemo da se useli klinika za psihijatriju“, kazala je ona.

Radulović je pojasnila da će u sklopu klinike biti dvije funkcionalne cjeline.

„U pitanju je klinika za adultne pacijente. Takođe, po prvi put Crna Gora će imati i adekvatnu smještajni kapacitet za pacijente mlađe od 18 godina“, dodala je ona.

Radulović je takođe navela da će očekuju da se u drugoj polovini aprila obavi prva transplatacija matičnih ćelija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Obuka je u toku, ali se malo kasnilo sa tenderima.

„Pravi se ta takozvana sterilna soba. Tender je zahtijevao određeno vrijeme, tako da se nadamo da će u drugoj polovini aprila biti taj dugo željeni termin. Naši pacijenti su do sada bili primorani da sve transplatacije obavljaju u inostranstvu“, podsjetila je ona.

Dodala je da se radi se o prilično skupim metodama, koje se kreću do 150.000 eura po jednom pacijentu.

„Nije sve u novcu. Mi smo željni da savremene metode izvodimo u svojoj zemlji, a smatram i da će pacijentima biti lagodnije da budu tretirani u svojoj zemlji“, zaključila je Radulović.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.