U Indiji rekordnih 76.000 slučajeva oboljelih u posljednja 24 časa

0

Indija je zabilježila rekordna 76.472 nova slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 časa čime je ukupan broj zaraženih prešao 3,4 miliona, javilo je danas indijsko Ministarstvo zdravlja.

Ta zemlja od 1,4 milijarde stanovnika sada bilježi najbrži rast broja zaraženih na svijetu.

U posljednjem danu je umrla 1.021 osoba od posljedica koronavirusa čime je ukupan broj umrlih dostigao 62.550, navelo je Ministarstvo.

Zabilježen je skok novih slučajeva zaraze posljednjih nekoliko nedjelja. Jedan od razloga je testiranje, u Indiji se sada sprovodi više od 900.000 testova dnevno, u poređenju sa 200.000 prije dva mjeseca.

Iako su zapadna država Maharaštra i tri južne države Tamil Nadu, Andra Pradeš i Karnataka i dalje najpogođeniji regioni gdje je gotovo 64 odsto od ukupnog broja umrlih i 55 odsto aktivnih slučajeva, virus se brzo širi na ogromno zaleđe zemlje.

Ranije ove nedjelje članovi malog plemena u udaljenim ostrvima Adaman i Nikobar testirani su pozitivno na prisustvo virusa i stručnjaci kažu da je virus sada ušao u fazu rasprostranjenog prenosa.

Indija je treća u svijetu po broju zaraženih koronavirusom poslije SAD-a i Brazila, a četrvta po broju umrlih od te infekcije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.