U Herceg Novom: Uhapšena osoba koja je podmetnula 10 požara na teritoriji Herceg Novog

3

Službenici Uprave policije u Herceg Novom su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju više slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali osobu koja je podmetnula 10 požara.

Zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih djela iazazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je lišila slobode L.R. (19) iz Herceg Novog.

L.R. je, kako se sumnja, od 24. jula do 8. avgusta 2022. godine, izvršio navedena krivična djela na način što je u deset navrata podmetnuo požare u dijelu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je nastupila veća materijalna šteta.

Požare je u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru.

Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog.

Značajno je istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmjenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima kako bi se predmetni događaji sveobuhvatno riješili.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost.

3 Comments
  1. Krsto komentariše

    Zatvoriti govno i baciti ključ!

  2. Milutin komentariše

    Zašto nema puno ime i prezime ovaj palikuća.nije maloletan pa da se krije.naneta je velika materijalna šteta.kazna bi trebala da bude 15 godina u spuž i to u periodu od maja do oktobra a od novembra do aprila da radi na čišćenju ulica u svom gradu i to besplatno.posle 15 godina ga pustiti.ili još bolje od maja do oktobra svake godine do kraja života u spuž po vrućini da hrani i poji svinje.

  3. hn komentariše

    ja sam cuo da je raj clan demokrata, ima valjda neka slika s njim u majicu demokrata. valjalo bi provjerit

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.