U Herceg Novom: Oštetili budžet za oko 460.000 evra!

2

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su krivičnu prijavu protiv M.I. (52) državljanina Bosne i Hercegovine, L.V. (59) iz Herceg Novog i državljana Rusije S.P. (54) i N.P. (47) koji se terete za krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

Oni su kao suinvestitori izgradili stambeni objekat u Herceg Novom nakon čega su kao suvlasnici, tokom 2015., do 2018. godine izvršili prodaju većeg djela stambenih jedinica i na taj način pojedinačno, shodno vlasničkim udjelima, ostvarili prihod. Oni su taj prihod prema Zakonu o PDV-u bili u obavezi prijaviti nadležnom poreskom organu i platiti pripadajuće poreske obaveze.

“Sumnja se da nijesu registrovani kao poreski obveznici, niti su nadležnom poreskom organu prijavili ostvareni prihod od prodaje novoizgrađenih stambenih jedinica od 2.194.555 evra”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni nijesu podnosili obavezne mjesečne poreske – PDV prijave, niti su izvršili plaćanja pripadajućih poreskih obaveza PDV od 416.584 evra, a što su bili u obavezi shodno Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

“S obzirom na to da nijesu izvršili ni obavezu prijave i plaćanja poreza na dohodak fizičkih lica za naprijed naznačeni period u iznosu 42.562 eura što su bili u obavezi shodno Zakonu o porezu na dohodak fizičkih lica, oštetili su budžet Crne Gore u ukupnom iznosu 459.148 evra”, zaključeno je u saopštenju.

2 Comments
 1. M P komentariše

  A DA LI SU UHAPSENI? AKO NISU KOGA HAPSITI?

  1
  1
  1. Kafanski filozorf komentariše

   Ma kakvo hapsenje!
   Podeblji koverat za DPS – ovu partijsku kasu i nema hapse!.
   To je uvek funkcionisalo, vec 30 godina!.

   4
   1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.