U četvrtak u Briselu Pododbor za unutrašnje tržište i konkurenciju

0

Petnaesti sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije, održaće se 20. juna 2024. godine u Briselu.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti glavni pregovarač Predrag Zenović i v.d. generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i implementaciju EU fondova, Ivona Savićević, a u ime Evropske komisije zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i politiku proširenja, Sindi van den Bugert.

Kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, na sastanku će se razmatrati ostvareni napredak u oblasti osnivanja preduzeća i pružanja usluga, kretanja kapitala, javnih nabavki, privrednog prava, prava intelektualne svojine, konkurencije, finansijskih usluga i zaštite potrošača i zdravlja.

„Predstavnici crnogorskih institucija će predstaviti ostvarene rezultate, tekuće aktivnosti i planirane mjere i s kolegama iz Evropske komisije razmijeniti mišljenja u vezi s budućim izazovima, najboljim i najefikasnijim rješenjima u pogledu sprovođenja pravne tekovine i jačanja administrativnih kapaciteta u ovim oblastima“, piše u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće napredak ostvaren u ovoj oblasti od prethodnog sastanka koji je održan 20. juna 2023.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.