U Budvi: Uhapšen zbog falsifikovanih evra

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Budva su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili dva krivična djela falsifikovanje novca i tom prilikom lišili slobode osumnjičeno lice.

Naime, službenici CB Budva i Odsjeka su, postupajući po prijavama zaposlenih u dva poslovna objekta, identifikovali i lišili slobode V.M. (51) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela falsifikovanje novca na području Budve.

On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio na način što je, 11. i 12. juna 2019. godine, na jednoj trafici i benzinskoj pumpi stavio u opticaj dvije falsifikovane novčanice od po 200 evra, kupujući predmete manje prodajne vrijednosti.

Za oba događaja, Centralna banka je sačinila izvještaje o izvšenoj tehničkoj analizi novca, kojima je konstatovano da je tehničkom analizim utvrđeno da su predmetne novčanice falsifikati veoma dobre izrade.

Falsifikovani novac, najčešće evro i dolar, u Crnu Goru dospijeva iz inostranstva i uglavnom je Crna Gora samo tranzitna destinacija. Zbog svog geografskog položaja i demografske strukture Crna Gora nije interesantna falsifikatorima kao tržište na kojem se može staviti u promet velika količina falsifikovanog novca.

Konstantan monitoring Centralne banke Crne Gore i Uprave policije dovodi do proaktivnog i blagovremenog reagovanja na svaku masovniju pojavu plasiranja falsifikovanog novca na nivou grada, opštine i regionalnog dijela Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.