U Budvi otvoren 30. Jadranski padobranski kup

0

Danas je u Budvi otvoreno međunarodno padobransko takmičenje u skokovima na cilj “30. Jadranski padobranski kup”, koje se održava od 07.-09. juna 2024. godine, na stadionu “Lugovi”

Na takmičenju učestvuju padobranci iz sledećih zemalja: 1. Sjedinjenih Američkih Država, 2. Austrije, 3. Bugarske, 4. Grčke, 5. Hrvatske, 6. Severne Makedonije, 7. Bosne i Hercegovine, 8. Srbije i 9. Crne Gore.

Organizator takmičenja je NVO Vazduhoplovno razvojni centar iz Budve, tehnički realizator je Aero-klub Onogošt, a pokrovitelj je opština Budva uz podršku Ministarstva odbrane Crne Gore. Takmičenje je u kalendaru FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i bilo je predviđeno da se održi od 24.-26. maja ove godine, ali je zbog vanrednih lokalnih izbora u Budvi, pomereno za ovaj vikend.

Radi toga su učešće na takmičenju otkazale prijavljene reprezentacije Slovenije, Mađarske, Itlije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara. Na takmičenju učestvuje i Ani Stamenova iz Bugarske, koja je potpredsednica FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i Šef komiteta za klasične padobranske discipline.

NJeni utisci sa ovog takmičenja su izuzetno pozitivni i najavila je svoju podršku Vazduhoplovnom sportskom savezu Crne Gore u kandidaturi za konferenciju FAI / ISC (međunarodne padobranske komisije Svjetske vazduhoplovne federacije) u Budvi za 2026. godinu.

Pozivamo građane Budve i turiste da na stadionu “Lugovi”, prisustvuju atraktivnim padobranskim takmičarskim skokovima na cilj.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.