U Beranama obilježena slava stranke Nove srspke demokratije Sveti Vasilije Ostroški

0

U Oštinskom odboru Nove srpske femokratije u Beranama proslavljena je slava stranke, Sveti Vasilije Ostroški. Zbog aktuelne situacije ovoj proslavi prisustvovalo je samo uže rukovodstvo stranke. Vjerski obred rezanja slavkog kolača i osvećenja slavskog žita obavio je protojerej-stavrofor Dragan Ristić.

Predsjednik OO Radoica Živković čestitao je slavu i izrazio žaljenje što nije bilo moguće pozvati sve članstvo i goste. Od početka pandemije zbog Korona virusa režim uz pomoć policije koristi sve moguće povode i vjerska okupljanja kako bi hapsili i privodili vjernike i srpski narod u Crnoj Gori pa bi i ovo okupljanje bio samo još jedan povod za njihovu reakciju.

Tako su tokom đurđevdanske litije privodili na višečasovne informativne razgovore naše sveštenike koji su kao i ranije osveštavali ulice grada i molili se za zdravlje svih nas, poštujući saobraćajne propise i fizičku distancu. Naši sveštenici okrivljeni su i osumnjičeni zato što su vršili svoju pastirsku dužnost.

Međutim, u Beranama je omladina do sad nekoliko puta pokazala otpor toj tiraniji, a u narednom periodu nastavićemo tamo gdje smo stali, a to su litije i odbrana naših svetinja. To je jedino što nam još nisu oteli.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.