U Beranama i Herceg Novom: Oduzeti oružje, municija i eksploziv

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu, a protiv osumnjičenog je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, kako je saopšteno iz policije, službenici Centra bezbjednosti Berane su pretresom kuće pronašli i oduzeli pištolj i tri štapina eksploziva.

“Naime, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su postupajući na osnovu operativnih informacija kod N.K. (51) iz Herceg Novog pronašli i oduzeli pištoljmarke „VZOR“ cal. 7,65 mm sa 44 metka istog kalibra i 23 komada puščane municije oznake 7×64 mm. Pronađeni pištolj i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Protiv N.K. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”- saopšteno je iz UP.

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući pojačane aktivnosti, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi L.O. (20) iz Berana.

“Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Blow“ cal.9mm i tri štapina eksploziva. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da eksploziv pripada R.O. (67) iz Berana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja” – navedeno je u saopštenju policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.