U Beogradu uhapšen Veselin Raičević (57): Klan “Amerika” stoji iza ubistva Pavla Bulatovića!

U Beogradu uhapšen Veselin Raičević (57): Klan “Amerika” stoji iza ubistva Pavla Bulatovića!

Crnogorski državljanin Veselin Raičević (57) zvani Meda, vođa ozloglašenog klana Amerika, uhapšen je u Beogradu zbog šverca heroina. On se takođe dovodi u vezu sa brojnim nerasvijetljenim ubistvima u Srbiji.

Sumnja se i da grupa Amerika, kojoj, po pisanju medija, prioada i Ivan Delić, iz Budve, stoji iza ubistva Pavla Bulatovića, nekadašnjeg ministra odbrane SRJ.

Akcijom BIA, uhapšena su lica iz kriminalnog klana “Amerika”, a među njima je vođa Veselin Raičević (57), Imrli Alili (60) lice turskog porujekla, Aleksandar Stević (41) kao i A.J. (52), saznaje Telegraf.rs

Visoko pozicionirani članovi pomenutog kriminalnog klana, uhapšeni su prilikom primopredaje narkotika u jednom poznatom beogradskom restoranu. Tom prilikom zaplijenjeno je 2 kilograma heroina. Akcija je međunarodnog karaktera, droga je stigla iz Bugarske, a kurir je iz Makedonije.

Kontinuiranim sagledavanjem članova pomenutog kriminalnog klana, ustanovljeno je da imenovani kontrolišu krijumčarski lanac kojim se heroin u velikim količinama distribuira u Srbiju, zemlje Balkana i Austriju.

Veselin Raičević je rođeni brat pokojnog Voje Amerikanca, a priča o dvojici braće Raičevića zapravo je priča o usponu ovog klana. Navodno, sve kriminalne aktivnosti, koje je činio Sreten Jocić (Joca Amsterdam), preuzeo je na sebe Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac.

Veselin Raičević Meda je nakon nestanka i smrti brata Vojislava figurirao kao jedan od najznačajnijih lidera klana.

Nakon Vojinog nestanka, Veselin je, prema policijskim saznanjima, bio označen kao naručilac niza ubistava tokom krvavih devedesetih godina.

Najpoznatije među njima bilo je svakako ubistvo policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je likvidiran u aprilu 1997. godine.

Osim Badže, po navodnom nalogu Raičevića ubijeni su i kriminalci Jusuf – Jusa Bulić, Petar Vujičić i Nenad Raščanin, kao i policijski pukovnik Milorad Vlahović Vlaja, savjetnik u MUP Srbije.

Posle tih likvidacija, mnogi viđeniji članovi grupe “Amerika” utočište su našli u Crnoj Gori, a zatim i u španskom raju za bjegunce – Marbelji.

(Foto: ilistracija Telegraf.rs)

Related posts

1 Comment

  1. Pero Bar

    Pavle je bio castan covjek, veliki patriota i vrlo sposoban. Kao takav mnogima je smetao. Neka se dobro upamte prezime a ubica, da njihov prokleti pasji porod nikad nebude mogao mirno da zivi u Crnoj Gori. Ubili ste velikog covjeka, neka ste prokleti i protjerani iz Crne Gore i vi i sva vasa prokleta pascad te ste nakotili ! Imovina da im se oduzme, a oni da se protjeraju za vijek vijekova! Sljam i olosh!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *