U Beču pala dva mladića: Podgoričani švercovali heroin!

0

Dva crnogorska državljanina, starosti između 20 i 25 godina, uhapšeni su protekle nedjelje u Beču pod sumnjom da su švercovali heroin, saznaje Borba.

Mladići, čije je prebivalište u glavnom gradu Crne Gore, kako se sumnja, dio su organizovane kriminalne grupe. U poslednjih mjesec dana, uhapšeno je više desetina lica sa orostora bivše Jugoslavije.

Prema našim saznanjima, lišeni slobode su Nemanja R. i Jagoš P. Kod njih je pronađeno nekoliko desetina kilograma čistog heroina.

“Oni su dio kriminalne grupe, a u Crnoj Gori nijesu evidentirani kao počinioci bilo kakvih djela. Upravo takva lica, čistih dosije, angažuju bande sa prostora SFRJ, za distribuciju narkotika u Austriji. Oni se angažuju da odrade jednu turu, zatim se vraćaju za Crnu Goru, dolazi druga ekipa i tako u krug, više ekipa radi, kako bi im se teško ušlo u trag”, kaže naš sagovornik iz policije.

Prema našim saznanjima, najmanje deset crnogorskih državljana, mlađih od 30 godina, nalazi se u zatvorima u Austriji zbog šverca droge i krađe nakita.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.