Mladen Mikijelj

Tzv. ambasada lažne države Kosovo u Crnoj Gori cmizdri što niko iz vlasti nije došao na prijem povodom godišnjice „nezavisnosti“

0

Tzv. ambasada lažne države Kosova u Podgorici sinoć je organizovala prijem povodom 16 godina od samoproglašenja „nezavisnosti“.

Na tom jadu od prijema nije se pojavio niko od zvaničnih predstavnika vlasti u Crnoj Gori.

„Na prijemu je bilo dosta zvanica, a prisutni su bili i poznati ambasadori. Zapaženo je, međutim, da svečanosti nije prisustvovao niko od najviših ili visokih zvaničnika Crne Gore”, navode u saopštenju Nacionalne albanske unije (NAU).

Ova organizacija nije očekivala da na tom jadu od prijema budu predstavmici koalicije ” Za budućnost Crne Gore “, ali jeste funkcionere Pokreta Evropa sad i Demokrata.

„Oni su, vjerovatno, još bili u transu nakon dočeka putiniste Milorada Dodika i još uvijek ne mijenjaju niti dlaku, niti ćud. Ali, bilo je za očekivati da svečanosti prisustvuju predstanici PES– a i Demokrata, jer su na čelu vlasti u kojoj učestvuju i Albanci”, poručili su iz NAU.

Kako su ocijenili, oni time nijesu htjeli reći svojim građanima albanske nacionalnosti da su višak u Vladi jer, kako navode, ko ne poštuje lažnu državu Kosovo, ne može poštovati ni domaće Albance.

„Osim toga, dobrosusjedski odnosi su važna stavka u demokratskom imidžu država koje streme evropskoj integraciji. A naša država tome stremi”, dodaju u saopštenju.

No, bilo je i onih koji su, ipak, došli da “uveličaju” ovaj “događaj”.

Tako su, kako je saopšteno iz NAU,namjerni ili nenamjerni propust, ublažila je crnogorska opozicija čiji su najviši ili visoki predstavnici bili prisutni na godišnjici tzv. nezavisnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.