Tužne slike u Partizanu: Nema para, nema ni pojačanja

Tužne slike u Partizanu: Nema para, nema ni pojačanja

Predsjednik Partizana Milorad Vučelić nadahnuto je govorio o svevišnjem, vječitoj borbi, nepravdi… Zoran Mirković se držao fudbala, mada je utisak da je najveća nepravda učinjena baš njemu, jer posle razočaravajuće polusezone sa ekipom koju nije on selektirao nije dobio nijedno pojačanje za nastavak prvenstvene trke.

Prosto, u klubu nema novca i to nije nešto što Mirković može i treba da rješava. Njegov zadatak sada je da izvuče šta se izvući može iz situacije netipične za crno-beli fudbalski klub. Crvena zvezda je već na 15 bodova razlike. I Radnički je ispred sa šest bodova više. Ali Partizan za sada nije iskoristio ovaj prelazni rok da osnaži ekipu. I pitanje je i da li će moći.

“Takva je sitaucija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem je da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje“, nemoćno je Mirković slegao ramenima kada su ga zamolili da prokomentariše redak slučaj da Partizan pripreme počinje bez ijednog novajlije u timu.

“Mislim da je sve uslovljeno sa eventualnom prodajom nekih igrača, tako da dok se to ne desi ne možemo da pričamo o tom pravcu“, dodao je.

Pitanje je međutim ko bi iz sadašnje generacije Partizana mogao da ode i unese toliko novca u klupsku da obezbijedi budžet i za dovođenje zamjene i za saniranje redovnih finansijskih obaveza i za kupovinu još ponekog igrača?

“Ne mogu ja to da vam kažem, jer generalno ne postoji nešto konkretno“, opet je nemoćan Mirković.

I vrlo iskren.

“Tu smo gdje jesmo. I ja znam šta u životu znači kad se nema. Ne možeš da tražiš nešto kad se nema“.

Po toj logici ni uprava ne bi smjela ništa da traži od Mirkovića?

“Kad bi se tako gledao lanac, da, onda bi trebalo da bude tako“, rekao je Mirković, svjestan i sam da u fudbalu, a posebno u srpskom fudbalu, nikad nije baš tako.

(mozzartsport)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *