Tužilaštvo zatražilo da se produži pritvor Belivuku i ekipi

1

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da produži pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za najteža krivična djela, rečeno je danas u tom tužilaštvu.

Belivuku, Miljkoviću i ostalima 30 dana pritvora ističe u subotu 6. marta pa bi odluku o pritvoru sjutra trebalo da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvrsila niz najtežih krivičnih djela skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedjelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Pored Belika i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29).

(Novosti)

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Najbolje ga pustite. Kako sam se bio smijao kada je Aleksandar Vučić najavio za Četvrtak (danas) konferenciju za štampu na kojoj će “otkriti detalje koje će šokirati ne samo Srbiju nego i cijeli svijet”. Kakav manipulant. Kako je ono reko “saznaćete ko se zaklinjao na vjernost Bjelivuku”. Eto, Četvrtak došo i prošo, sve se zaboravilo, niko nije ni pomislio da će zaista održati tu konferenciju za štampu. Koliko vidim traže nekoga bliskog partijskog saradnika da ga optuže za organizovanje prevrata ali nikako da ga nađu. Neće niko na namješteni poligraf. Strava.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.