Tužilaštvo sakrilo istinu: Policijski inspektor bio sa lovcima koji su ubili medvjeda, a nije procesuiran!

Tužilaštvo sakrilo istinu: Policijski inspektor bio sa lovcima koji su ubili medvjeda, a nije procesuiran!

Među lovcima koji su usmrtili mladog medvjeda na Bioču bio je i policijski inspektor koji je pobjegao sa lica mjesta, ekskluzivno otkriva Borba.

Kako saznajemo, policijski inspektor iz Podgorice (ime i prezime poznato redakciji) je prijavljen tužilaštvu, ali njegovog imena nema u krivičnoj prijavi niti je uhapšen kao i ostala petorica lovaca.

Zbog krivičnog djela nezakonit lov policijski službenici su lišili slobode Žarko Lakušić (48), Nenad Marović (54), Darko Radulović (41), Nebojša Petrović (44) i Mijajlo Vlahović (54).

Kako nam je potvrđeno, lovočuvari su podnijeli prijavu protiv tog policijakog inspektora jer su od rane zore pratili pomenutu grupu lovaca među kojima je bio i on.

Bahati lovci su pucali na mečku sa dva mlada medvjeda i ubili jedno od dva mladunčeta.

Policijski inspektor koji je bio sa njima, između ostalog je bio zadužen da prati da li će se pojaviti lovočuvari i da signalizira lovcima njihov dolazak. Nakon pucnjave, on je pobjegao sa lica mjesta, a lovočuvari su identifikovali i njega i prijavili ga nadležnim organima.

Međutim, njegovo ime se nije našlo u krivičnoj prijavi tužilaštva pa će nadležni morati sa objasne zbog čega nije obuhvaćen prijavom.

Policija je po saznanju za događaj izašla na lice mjesta i po nalogu nadležnog tužioca izvršila uviđaj na licu mjesta. Na licu mjesta su bili i službenici Lovočuvarske organizacije Podgorica i stručno lice iz Veterinarske inspekcije.

Lica koja su, kako se sumnja, usmrtila medvjeda i nakon što su primijetila lovočuvare udaljila se sa lica mjesta, su ubrzo nakon događaja locirana i lišena slobode.

Od ovih lica je oduzeto osam pušaka sa oružnim listovima i one su proslijeđene u Forenzički centar na dalje vještačenje.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *