Tužilaštvo preko Skaj prepiski „Kavčana“ pokušava da riješi ubistvo Vojičića prilikom napada na Brkovića

0

Podgoričko Više državno tužilaštvo tražiće od kolega transkripte u vezi sa slučajem ubistva Srđana Vojičića i prebijanjem književnika Jevrema Brkovića.

To je odgovoreno „Vijestima“ iz tužilaštva kojim rukovodi Lepa Medenica, apostrofirajući da ne znaju da li Specijalno državno tužilaštvo posjeduje te transkripte.

Tvrde da je taj predmet i dalje otvoren i da još tragaju za direktnim počiniocima ubistva…

„Vijesti“ su u dva nastavka objavile transkripte komunikacija vođa kavačkog klana i sa njima povezanih policajaca u kojima tvrde da znaju ko je sve učestvovao u napadu na književnika, kada je fizički likvidiran njegov tjelohranitelj.

Taj dijalog na Skaj aplikaciji vodili su pripremajući se da ucjenjuju, kako tvrde, nalogodavca i njegove saradnike…

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv okrivljenog Ž. V., zbog izvršenog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sa NN licima, na štetu lica J. B. i S. V., koji predmet je u fazi suđenja pred Višim sudom u Podgorici. Kako nisu identifikovani saizvršioci ovog krivičnog djela, taj predmet je i dalje aktivan u odnosu na NN saizvršioce, tako da će se preduzeti mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja navedenog ubistva i u tu svrhu od Specijalnog državnog tužilaštva zatražiti transkripti, ukoliko iste posjeduju, a koji nam do sada nisu dostavljeni”, piše u odgovoru koji potpisuje tužiteljka Medenica.

Brković je napadnut 24. oktobra 2006. godine ispred zgrade u kojoj je živio.

Pokušavajući da ga zaštiti od napadača naoružanih metalnim palicama i vatrenim oružjem, stradao je Vojičić.

Poslije 14 godina od zločina, pripadnici kavačkog klana Radoje Zvicer, Mario Milošević i njihov policijski saradnik Ljubo Milović, u komunikaciji preko Skaj aplikacije, okrili su da znaju detalje ubistva.

To je napismeno trebalo da im potvrdi i optuženi za saučesništvo u tom krivičnom djelu Željko Vuković, kojeg je u Istražnom zatvoru “saslušavao” Milošević.

Naime, tokom komunikacije, pripadnici kavačkog klana „prebrojavali“ su koliko je miliona evra zaradio biznismen – navodni organizator napada – i planirali kojom cifrom da ga ucjenjuju.

Vukoviću sudi se u ponovljenom postupku, a prema optužnici, on je 24. oktobra 2006. godine, u Ulici obala Ribnice, sa još dva lica, po prethodnom dogovoru, umišljeno pokušao da ubije više osoba.

“Okrivljeni je sa dva NN lica, naoružani pištoljem i metalnim šipkama, došao u Ulicu obala Ribnice u neposrednoj blizini broja 8, gdje se u mraku skrivao sa njima, čekajući dolazak oštećenog Brkovića i Vojičića, koji je bio u funkciji njegovog obezbjeđenja, znajući da moraju doći na to mjesto jer oštećeni Brković tu stanuje. U trenutku kada su oni došli vozilom ‘audi A6’, okrivljeni Vuković zajedno sa jednim NN licem, napali su Brkovića šipkama, tako što je zamahnuo i zakačio ga po glavi, ali je u daljem napadu bio spriječen, jer je Brković uspio da mu otme šipku i da ga obori, a za to vrijeme ga je NN lice udaralo metalnom šipkom u glavu i tijelo. Kada je Vojičić krenuo da pomogne Brkoviću, drugo NN lice je odmah u Vojičića, iz pištolja nepoznate marke, ispalio dva hica, od kojih je nastupila smrt”, piše u optužnici…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.