Tužilaštvo odbija predloge odbrane: Bježe od istine da sakriju tragove montiranja dokaza

0

Specijalni tužilac Saša Čađenović predložio je na današnjem glavnom pretresu da Viši sud odbije gotovo sve predloge advokata Miroja Jovanovića u vezi sa izvođenjem određenih dokaza u predmetu “državni udar”. Odbijanjem konkretnih predloga koji potvrđuju da Sinđelić nije govorio istinu tokom svjedočenja, tužilaštvo želi da javnost ne sazna pravu istinu o ovom događaju već da se predmet završi u što kraćem roku, a u susret predsjedničkim izborima.
Čađenović se protivio da se nabavi kopija lične karte i vozačke dozvole svjedoka saradnika Saše Sinđelića jer je sud utvrdio njegov identitet. Tužilac je protiv dobavljanja spisa Višeg suda o njegovom saslušanju tokom istrage, zapis o saslušanju u svojstvu okrivljenog na saslušanju kod SDT-a. Čađenović kaže da Sinđelićeve tvrdnje u ovom slučaju dok je bio osumnjičeni ili okrivljeni ne mogu koristiti osim ako Sinđelić ne izgubi status svjedoka saradnika.
Tužilac se protivi i dobavljanju zahtjeva za izručenje Sinđelića Hrvatskoj jer, kaže, to nema apsolutno nikakve krivično pravne veze sa ovim slučajem.
Čađenović smatra da sud treba da odbije i prijedlog da se od MUP-a dobave podaci u vezi sa izradomd dokmenta „Inicijalni prijedlog o određivanju mjera tajnog nadzora“ jer operativne informacije, kako kaže, ne mogu biti i nijesu dokaz u postupku… On je predložio sudu da odbije i prijedlog da se dobavi kompletna dokumentacija o predaji Sinđelića BIA u oktobru 2016., o eventualnim potjernicama za svjedokom saradnikom, prelascima granice, o saslušanju bivšeg direktora BIA…
Tužilac smatra da sud treba da ocijeni da li će prihvatiti prijedlog da se o Ediju Šišmakovom i Eduardom Popovim dobavi bilo koji lični dokument ili kopija.
„Ako sud ocijenio da treba nabaviti ta dokumenta, tražimo i da se dobave podaci o tome koje su škole završili, da li su završili vojnu akademiju, gdje sada rade… Mi smo to davno tražili od Rusije, ali do dana današnjeg ništa nijesmo dobili“, rekao je Čađenović.
On je ostavio sudu da procijeni i da li treba saslušati Goran Danilovića, Predraga Bulatovića i Slavena Radunovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.