Tužilaštvo obmanulo javnost: Ukradena pisma Mujovića više ne pominju

0

Skoro dvije godine, specijalno tužilaštvo ćuti o istrazi koju vode protiv policijskih funkcionera Dalibora Medojevića i Nikole Terzića, zbog krađe pisama kontroverznog biznismena Veselina Mujovića. Njih dvojica su u februaru 2016. godine uhapšeni pod teškom optužbom da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja. Odmah su pušteni, vraćeni na posao, pale su teške riječi izmedju čelnih ljudi policije i tužilaštva, i danas svi ćute o tome. Tužilaštvo se ne oglašava tim povodom, pomenuta lica nesmetano rade, a istraga se, izgleda, vodi da se nikad ne završi.
Pisma su najprije ukradena iz Uprave policije, a onda nakon 40 dana pronađena u njihovom službenom vozilu. Specijalno tužilaštvo je zbog nestanka pisama tada uhapsilo v.d. šefa Odsjeka za sprečavanje organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića i inspektora tog odsjeka Nikolu Terzića.
Sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović pustio ih je da se brane sa slobode, iako je potvrdio osnov sumnje da su počinili krivična djela za koje ih Specijalno tužilaštvo tereti. Nakon hapšenja Medojevića, koji je uhapšen dan nakon Terzića, menadžment Uprave policije oštro je reagovao prema Specijalnom tužilaštvu i tražili su od tadašnjeg premijera Mila Đukanovića da ih zaštite od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Među ukradenim pismima su i ona koja je Mujović pisao Milu Đukanoviću, ali i još nekim ljudima iz političkog i javnog života.
Ta pisma i dokumente policija je uzela 19. februara 2016. godine kada je pretresala kuću tada uhapšenog Mujovića u istrazi u kojoj je osumnjičen da je na prevaru uzeo blizu 900.000 eura od sada osuđenog Svetozara Marovića, govoreći mu da će mu olakšati status u istragama o milionskim malverzacijama u Budvi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.