Tužilaštvo još vijeća šta da radi sa sinovima Mevludina Nuhodžića i Zorana Lazovića

1

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo utvrđuje da li će policijski inspektor Marko Lazović, službenik Uprave carina Amar Nuhodžić i službenik Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Marković krivično odgovarati zbog incidenata na košaršakoj utakmici između “Budućnosti” i “Crvene zvezde”, 17. aprilu u Sportskom centru “Morača”.

To su “Vijestima” saopštili iz Uprave policije objašnjavajući da su tom tužilaštvu dostavili spise predmeta sa snimcima iz SC “Morača”.

“Kako bi se utvrdilo da li je bilo koji navijač počinio krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti”.

Lazović je sin pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, a Nuhodžić sin ministra Unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

Uprava policije nije odgovorila zbog čega Lazović, Nuhodžić i Marković nijesu udaljeni iz SC “Morača” nakon incidenta, s obzirom na to da to omogućava Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama
Marko Lazović, službenik Sektora kriminalističke policije, tukao je te noći navijača “Crvene zvezde”, a Nuhodžić se zaletao ka igračima “Crvene zvezde” prilikom ulaska u dvoranu, uoči zagrijavanja za meč. Na snimcima koji su se proširili društvenim mrežama vidi se kako mlađi Nuhodžić ulazi na teren, vjerovatno iz prvog ili drugog reda sjedišta, koji su tik uz parket, i dovikuje gestikulacijom nalik pljuvanju gostujućm igračima.

Marković je ušao na parket i šutirao neki predmet ka igraču “Crvene zvezde” Filipu Čoviću, a zatim i pljuvao u njegovom i pravcu igrača beogradskog kluba.

Uprkos tome, sva trojica su ostala u “Morači” i gledala meč jer niko od nadležnih nije reagovao ni na njihovo ponašanje niti na slično ponašanje drugih gledalaca…

Iz Uprave policije objasnili su što su preduzeli zbog takvog ponašanja svog službenika:

“Povodom događaja u kojem je učestvovao policisjki službenik M. L. upoznato je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, a predmet je u rad uzeo i Etički odbor. O događaju je upoznat i državni tužilac u ODT u Podgorici”.

Detaljnije objašnjenje stiglo je iz Ministrarstva unutrašnjih poslova.

Istakli su da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, nakon što im je Uprava policije dostavila izjavu policijskog službenika Lazovića i snimak incidenta na košarkaškoj utakmici, sprovelo postupak unutrašnje kontrole povodom predmetnog slučaja.

“Imajući u vidu činjenicu da je u postupku unutrašnje kontrole utvrđeno postojanje osnovane sumnje da se u konkretnom slučaju radilo o ponašanju i postupanju policijskog službenika koje je bilo suprotno Kodeksu policijske etike a koje je ispoljeno van službene dužnosti, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika u predmetnom događaju”, odgovorili su “Vijestima” iz Nuhodžićevog resora.

Dodaju da će, ukoliko Etički odbor, kao nadležno tijelo, utvrdi da je postupanje policijskog službenika bilo suprotno Kodeksu policijske etike, predmet biti dostavljen na dalje postupanje Upravi policije.

“Nakon obavljenih konsultacija sa postupajućim državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je tom tužilaštvu na dalji postupak”, kazali su iz MUP-a.

1 Comment
  1. Vesna komentariše

    Nista im nece uraditi. To su uradili u zanosu i pod plastom patriotizma

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.