Tužilaštvo ispituje je li bilo zlostavljanja Juretića u pritvorskoj sobi

Tužilaštvo ispituje je li bilo zlostavljanja Juretića u pritvorskoj sobi

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo ispitaće što se dešavalo u zatvorskoh sobi u kojoj je do danas boravio pritvoreni građevinski inspektor Vladan Juretić.
Postupajući tužilac jutros je, povodom teksta objavljenog u Vijestima, po službenoj dužnosti formirao predmet kako bi utvrdio sve činjenice.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran predmet povodom navedenog događaja”, odgovorilaje portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Vijesti su jutros objavile da Juretića cimeri iz zatvorske sobe navodno mjesecima zlostavljaju, ali on odbija to da prizna službenicima Istražnog zatvora.

Na snimcima dostavljenim “Vijestima” vidi se kako pritvorenici inspektora tjeraju da radi vježbe – “da bere grožđe” ili mu vezanom naređuju da ne smije da padne, dok mu je uz tijelo, platnom pričvršćena tanka drvena palica, na čijem je vrhu nešto što podsjeća na jabuku…

Juretić je od jutros smješten odvojeno od ostalih pritvorenih lica, iako je i danas službenicima UIKS-a tvrdio da ga niko ne muči.

Isto je ponovio i pred savjetnicima Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, ujedno odbijajući da im da saglasnost da ispituju jesu li mu prekršena ljudska prava.

Related posts

1 Comment

  1. Markes

    Ne podrzavam inspektore, ali me interesuje za koju pllatu su radili tako slozeni posao. Covjek se bori da prezivi jer mozda i onaj sa one druge strane radi za svoju korist. No, treba i njega ispitati. Zasto je davao miti pa kad je prespavao uradio je sto je uradio. Zao mi je ako nijesam u pravu.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *