Tužilaštvo češlja TO Bar: Nestalo 120.000, pare davali i DPS-u

0

Inspektori za privredni kriminal otvorili su istragu o poslovanju Turističke organizacije Bar, zbog finansijskih malverzacija, potvrđeno je “Slobodi” u vrhu MUP-a. U periodu koji je predmet provjera na čelu te organizacije bila je Neda Ivanović, kojoj je juče istekao mandat. U kasi, prema našim saznanjima, fali 120.000 evra, što je bio signal da istražitelji krenu u provjeru poslovanja.
“Sloboda” ekskluzivno objavljuje dokument u kojem se vidi da je Turistička organizacija Bar platila oko 6.000 evra račun za potrebe DPS-a.
Inspektori, prema nezvaničnim saznanjima, češljaju dokumentaciju TO Bar za posljednjih deset godina, jer postoji osnovana sumnja da je u tom periodu bilo finansijskih malverzacija. Dio sredstava koje je prihodovala ta organizacija, otuđen je, kako se sumnja, bez odobrenja Upravnog odbora.
Kada su utvrdili da novac nedostaje, članovi Upravnog odbora su alarmirali policiju i tužilaštvo.
“Svi članovi Upravnog odbora su već saslušani, a izjavu je dala i Neda Ivanović. Ona je saslušavana više od četiri sata, zbog nestanka 120.000 evra, kao i zbog sumnjivih transakcija sa DPS-om”, potvrdio je izvor iz MUP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.