Tužilaštvo analizira nezakonitosti u Plantažama

0

Državna revizorka institucija (DRI) dostavila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) Izvještaj o reviziji finansijskih iskaza Plantaža za 2018. godinu, potvrđeno je Danu iz tih institucija.

“Izvještaj je u skladu sa redovnim procedurama dodijeljen u rad državnom tužiocu VDT-a. Nakon analize izvještaj će biti dostavljen u rad nadležnom državnom tužilaštvu “, kazali su Danu iz Vrhovnog državnog tužilaštva na čijem čelu je Ivica Stanković.

DRI je Plantažama dala 20 preporuka i utvrdila veliki broj nezakonitosti u radu državnog preduzeća na čijem čelu su godinama Verica Maraš, kao izvršni direktor, i Veselin Vukotić, kao predsjednik borda direktora.

Vrhovna revizija je utvrdila da postoji preko 11 miliona kvadrata zemlje koji su izgubljeni između stvarnog stanja i evidencije, da zapošljavaju sezonske i druge radnike preko tri agencije za posredovanje, kojima za usluge plaćaju unaprijed, nakon čega agencije vraćaju novac u gotovini, a Plantaže to knjiže kao dnevni pazar, da troškove za službena putovanja zaposleni ne pravdaju, a novac dobijaju unaprijed, da prilikom isplate novca na osnovu odluka Maraš nisu potpisivani ugovori, da je finansijski rezultat netačan jer se nije računalo pola miliona za sudske sporove, da otpisuju dug za stambene kredite zaposlenima…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.