Turska policija na tragu Radoju Zviceru; Medojević: U DPS-u je panika, razmatraju mogućnost da uhapšene hitno isporuče Crnoj Gori da ne bi propjevali!

4

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je u Demokratkoj partiji socijalista panika zbog hapšenja grupe koja je izvršila likvidaciju vođe Škaljaraca Jovana Vukotića.

„Razmatraju mogućnost kako da HITNO ovi pohapšeni budu isporučeni Crnoj Gori, a iz straha da bi tamo mogli da kažu više nego što treba. Posebno jer ih u Turskoj čeka doživotna“, napisao je Medojević.

Podsjećamo, u srijedu je uhapšena kriminalna grupa koja je izvršila likvidaciju vođe Škaljaraca Jovana Vukotića, a prema pisanju medija, naručioc je bio Nikšićanin Radoje Živković.

Hapšenje Nikšićanina Radoja Živkovića (36) u Turskoj zbog sumnje da je organizovao likvidaciju vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, napraviće novi, snažan potres u balkanskom podzemlju. Živković, čije se ime vezuje gotovo za svaku „važnu“ egzekuciju u ratu do istrebljenja „kavčana“ i „škaljaraca“, nesumnjivo je bio čovjek od najvećeg poverenja svog bliskog rođaka i šefa „kavčana“ Radoja Zvicera. Njega je Veljko Belivuk prilikom referisanja Radoju Zviceru o ubistvima Adisa Spahića i Damira Hodžića oslovljavao sa „zemo“.

Međutim, činjenica da je osim Živkovića, u Turskoj „palo“ još 11 ljudi, za koje se vjeruje da su učestvovali u likvidaciji Vukotića, navodi Marka Nicovića, bivšeg načelnika beogradske policije i člana Svetske asocijacije šefova policije, da bi mogao da razotkrije i gde se danas nalazi Zvicer, koji je godinama u bjekstvu.

„Način na koji je turska policija uspjela da ih u kratkom roku pohvata predstavlja veliki uspjeh. Vjerujem da će bar trećina uhapšenih pristati da sarađuje sa policijom i da će se na taj način doći do Zvicera, ali i klanova iz Južne Amerike koji diluju kokain. Ti podaci će biti dragocjeni za sve policije i iz Evrope i iz Amerike“, smatra Nicović.

Foto: Kurir

Sve spekulacije o tome koliko je ljudi učestvovalo u likvidaciji Vukotića pale su u vodu u srijedu kasno uveče, kada je turska policija izdala saopštenje u kome se navodi da je uhapšeno 12 osoba, a da su među njima i Radoje Živković, kao i Zdravko Perunović.

„Tokom pretresa zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja su korišćenja u incidentu, naveli su iz policije Turske.

Objavljeni i lažni pasoši onih koji su učestvovali u likvidaciji

Raniej danas pojavio se snimak Vukotićevog ubistva kojeg su objavili turski mediji. Pored video materijala koji je plasiran u javnost BORBA je ekskluziovno objavila i fotografije lažnih pasoša koje su koristile Vukotićeve ubice.

Lažni pasoši su likvidatore predstavili kao državljane Švajcarske, Ukrajine, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Italije.

Pored pasoša, ranije danas je javnosti predstavljen i snimak likvidacije Jovana Vukotića.

Hapšenje rezultat saradnje Srbije i Turske

Za razliku od turske i crnogorske policije, iz MUP Srbije su potvrdili da je saradnja između srpske i turske policije vezana za ubistvo Jovana Vukotića intenzivnog karaktera.

„Saradnja se odvija na više nivoa, od operativnog, odnosno ekspertskog, preko ustaljenih međunarodnih kanala, pa sve do ministarskog nivoa. Od momenta saznanja da se desilo ubistvo Vukotića u Turskoj, otpočeta je komunikacija i saradnja srpske i turske policije u cilju zajedničke namere da se rasvijetle sve okolnosti i detalji ovog ubistva. Kao proizvod zajedničke saradnje, policija Turske je 16. septembra 2022. godine sprovela akciju hapšenja lica koja se sumnjiče i dovode u vezu do izvršioca ubistva Vukotića“, navode iz MUP Srbije.

Kurir je dobio i pojašnjenje zbog čega su informacije vezane za istragu o ubistvu Vukotića toliko šture.

„Imajući u vidu da su podaci i istraga, u skladu sa pravilima Republike Turske, zatvoreni za javnost i da je istraga u toku, turska policija ima jedina pravo da saopštava detalje i pojedinosti iz istrage. Srpska policija nastaviće da intenzivno pomaže policiji Turske kako bi se istraga u vezi ubistva Vukotića sprovela do kraja“, objašnjavaju iz MUP Srbije.

4 Comments
 1. Felacio MNE komentariše

  Kriminalci su imali logistiku u vrhu bezbijednosnih struktura MNE.
  To sve zna Europol i DEA.

 2. Zelenika gornja komentariše

  A Medo dobija direktno podatke od CIA.

 3. Peja komentariše

  Medo Laprdalo!

 4. Komsija odozgo komentariše

  Medo sve potrefi, pa ti možeš
  duvati racq ,Peja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.