Tumbaković za “Novosti”: Kraj godine je bolji termin za baraž sa Norvežanima

0

Prvenstvo Evrope sledećeg juna, baraž sa Norvežanima možda u junu ove godine. Ovo je odluka UEFA koja je prije dva dana na video-konferenciji sa predstavnicima svih 55 članica pomerila kontinetalni šampionat za godinu dana, a mečeve baraža za kraj juna. Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je sa pažnjom ispratio vesti iz Niona, koje su zanimale cijelu Evropu.

– Evropska kuća fudbala je donijela jedinu racionalnu odluku u ovom trenutku, što se tiče odlaganja Prvenstva Evrope za godinu dana. Najvažnije je zdravlje fudbalera i navijača. To bi svima trebalo da bude prioritet – komentariše Tumbaković vijesti iz sjedišta evropske kuće fudbala.

Baraž sa Norveškom će se možda odigrati u junu, ako pandemija virusa korona popusti i ako se steknu svi uslovi za meč u Oslu, koji je prvobitno trebalo da se odigra 26. marta.

– Moja želja i, naravno, želja svih koji žive od fudbala bila je da se taj meč odigra u fudbalskom ambijentu, pred punim tribinama. Iskreno, možda nema smisla igrati u junu, jer će reprezentativci biti van forme. Već je preduga pauza zbog opasnosti od virusa. Svi evropski klubovi su praktično prestali sa treninzima, igrači su u samoizolaciji, velika grupa naših u Italiji i u nekoj vrsti karantina – zabrinut je Tumbaković.

Selektor Srbije prati preporuke stručnjaka i u krugu svoje porodice je na “prinudnom” odmoru u Beogradu.

– Za sve je najbolje da se na izvjesno vrijeme klonimo opasnosti. Trebalo bi da se ponašamo odgovorno, u skladu sa preporukama stručnjaka. I dalje mislim da je bolje da se termin baraža pomjeri za kraj godine, kada igrači budu u dobroj formi, zato ćemo da sa pažnjom pratimo svaku sledeću odluku UEFA – kaže Tumbaković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.