Truecaller dobio novu AI funkciju koja automatski blokira sve neželjene pozive

0

Truecaller je uveo novu funkciju vještačke inteligencije koja će automatski da blokira sve neželjene pozive, nudeći bolju bezbjednost od pošiljalaca neželjene pošte i potencijalnih prevaranta.

Dodaje se kao premijum funkcija i biće dostupna samo plaćenim korisnicima aplikacije.

Korisnici koji plaćaju na aplikaciji Truecaller da bi pronašli novu funkciju mogu otići na Postavke > Blokiraj. Ranije je ova postavka nudila dvije kartice koje korisnici mogu da biraju:  Isključeno i Osnovno. Kada je postavljeno na Isključeno, pozivaoci neželjene pošte su identifikovani, ali ne i blokirani, a u osnovnom načinu rada, aplikacija automatski blokira pozive s brojeva za koje je masovno prijavljeno da su pošiljaoci neželjene pošte. Sada postoji nova kartica s oznakom Max.

Nakon izbora opcije Max, aplikacija će automatski da blokira pozive svih poznatih pošiljalaca neželjene pošte, prenosi Gadgets 360. Ova postavka takođe dolazi s upozorenjem da može blokirati pozive nekih legitimnih preduzeća.

 

Funkcija dolazi sa upozorenjem

 

Kunal Dua, potpredsjednik Search Truecaller-a, za TechCrunch je objasnio da je kompanija testirala “više desetina algoritama” na različitim tržištima na kojima djeluje kako bi identifickovala brojeve neželjene pošte, a zatim koristila svoje AI sisteme za implementaciju ove funkcije. Kompanija je takođe dodala da je uzela povratne informacije korisnika kako bi poboljšala ovu funkciju i da će to nastaviti da čini.

Iako ova funkcija dolazi sa upozorenjem da korisnici mogu izgubiti na nekim legitimnim pozivima, a kompanija obećava da će uzeti povratne informacije korisnika, kompanija nije otkrila svoj metod za identifikaciju neželjenih poziva. Korisnici imaju opciju da prijave pozive kao neželjenu poštu, ali nije sigurno da li Truecaller koristi druge metode da sam identifikuje takve brojeve.

Funkcija blokiranja neželjene pošte koju pokreće AI dostupna je samo na Android aplikaciji Truecaller, jer iOS ne dozvoljava aplikacijama za identifikaciju pozivaoca da prate status spamera ili automatski blokiraju te brojeve. Korisnici će se morati da se pretplate na Truecaller-ov Premium plan da bi mu pristupili.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.