Tri klinike KC Srbije izlaze iz kovid sistema i počinju sa redovnim prijemom pacijenata

0

Tri klinike Kliničkog centra Srbije izlaze iz kovid sistema, rekao je u Jutarnjem dnevniku prof. dr Milika Ašanin, direktor te ustanove.

Prof. dr Ašanin je kazao i da je tokom dva talasa korone, veliki broj pacijenata koji su zahtijevali kiseoničnu potporu bio zbrinut u dvije ustanove KCS, koje sada izlaze iz kovid sistema.

“Klinika za pulmologiju i Klinika za grudnu hirurgiju otpustile su posljednje kovid pacijente, dezinfekcija je obavljena i očekujemo prijem nekovid pacijenata već od danas. Kada je u pitanju Klinika za plastičnu hirurgiju, trenutno je u toku proces dezinfekcije i očekujemo da će početkom sledeće nedjelje moći da primi regularne pacijente”, rekao je on.

Prve dvije klinike zbrinule su, rekao je on, oko 1.800 pacijenata tokom dva talasa korona virusa, proljetos i jesenas, prenose Novosti.

“U pitanju su bili pacijenti srednje teške, i teške kliničke slike, kojima je bio neophodan kiseonik. Ove dvije klinike dale su veliki doprinos u liječenju kovid pacijenata”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.