Tri kandidata za fotelju šefa DS-a

0

Nekada najjaču partiju, a sada stranku sa osvojenih tek 2,25 odsto glasova na izborima u Beogradu, Demokratsku stranku, u junu očekuju izbori za novog predsјednika. Oči javnosti uprte su u odmjeravanje snaga unutar DS, a sagovornici su složni zbog čega je tako – u pitanju je stranka sa najdužom istorijom, ali i koja ima moć da utiče na izled političke scene u narednom periodu.
Nakon kraha DS na izborima u prestonici, nekadašnji lider DS Dragan Šutanovac podnio je ostavku, a novi bi trebalo da bude izabran 2. juna. U trku za novog šefa stranke ulazi troje kandidata. Prva je izjavu o kandidovanju predala Gordana Čomić, kojoj je desna ruka Balša Božović, na spisku je i Zoran Lutovac kojem operativno pomaže Balša Božović i Branislav Lečić koji uz sebe ima Slobodana Milosavljevića.
Uz sve teške momente partije, i dalje svi iščekuju rasplet – ko će ih preuzeti u narednom periodu. Da to ne iznenađuje tvrdi izvršni direktor Cesida Bojan Klačar, uz objašnjenje da to proizilazi iz činjenice da DS pripada krugu najdugovječnijih stranaka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.