Treći put raspisan tender za izradu softvera za kontrolu popisa

0

Uprava za statistiku je danas, 19. juna, po treći put raspisala tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka o etničko-kulturološkim karakteristikama prikupljenim Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

“Podsjećamo, prvi tender nije uspio jer nije dostavljena nijedna ponuda, dok je na drugom bila samo jedna sa neispravnom dokumentacijom”, kazali su iz Monstata.

Tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga – zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN). Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 20.000 evra sa PDV-om. Rok za dostavljanje ponuda je 26. jun ove godine.

“Kao i do sada, Komisija za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva će nadzirati sprovođenje tendera, u skladu sa Zakonom o popisu”, anvode u saopštenju.

Iz Monstataa pozivaju sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove zahtijevane tenderom da se prijave, kako bi se ova faza popisa uspješno realizovala i proces sproveo kvalitetno i pravovremeno.

“O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.