Traže mjesto za svoj kadar: URA u vrh policije gura službenika koji je pod Katnićevom istragom već pet godina!

3

Policijski službenik Nikola Terzić, koji je i dalje pod istragom da je zloupotrijebio službeni položaj prije pet godina, kandidat je URE za visoku funkciju u MUP- u.

Prema pisanju pojedinih medija, Terzić je favorit upravo URE za čelno mjesto jednog od Direktorata MUP-a.

Istrgu protiv Terzića pokrenulo je Specijalno tužilaštvo prije pet godine i javnost nikada nije saznala epilog tog predmeta.

Terzić je, piše Biznis CG, široj javnosti poznat iz afere “Mujović”, iz 2016. godine, kada je protiv njega bio pokrenut disciplinski postupak jer zajedno sa još jednim policajcem, nijesu poštovali proceduru prilikom primopredaje dokumenata, koji su 17. decembra zaplijenjeni u kući kontroverznog podgoričkog biznismena Veselina Mujovića.

Tada je Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova provjeravala je nestanak pisama i dokumenata iz Uprave policije, koji su zaplijenjenili iz kuće Mujovića.

Dokazi nestali u istoimenoj aferi pronađeni su 28. marta u gepeku automobila koji koristi krim tehnika Centra bezbjednosti Podgorica na parkingu ispred policijske zgrade. Upravo zbog nestanka tih spisa dio Uprave policije bio je pod lupom javnosti.

Terziću je tada bilo određeno tužilačko zadržavanje, a zbog zastare, disciplinski postupak nije doveden do kraja.

3 Comments
 1. Igor Mitrovic komentariše

  E sad je je ovo ok istraga koju sprovodi Katnic, a ostale nisu. Skroz subjektivno sa dvostrukim arsinima..

  10
  5
 2. Rile komentariše

  Pa ako ga Katnić istražuje to je onda je on pravo rješenje

  7
  4
  1. Q komentariše

   Koje je mjerilo Katnic?URA je ukrala vlast od naroda i novi je DPS to svaka baba zna samo zasto to DF dopusta to je nedokucivo je znam da na vise nikakve izbore necu ako se ovo nastavi a blizu su izbori.

   5
   1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.