Traže jedinstvenu listu: DF pozvao Demokrate i URA na dogovor

0

Predsjedništvo Demokratskom fronta pozvalo je ostatak opozicije na dogovor o formiranju jedinstvenih izbornih lista na predstojećim lokalnim izborima.
Iz DF-a su pozvali Demokratsku Crnu Goru i Građanski pokret URA da povuku svoju listu za izbore u Podgoricu.
“I da stave po strani uske partijske interese i lične ambicije, u cilju formiranja jedinstvene opozicione liste u Podgorici, koja sigurno pobjeđuje liopovsku listu DPS”, saopšteno je iz DF-a.
Predsjedništvo DF je, kako se dodaje, podržalo krivičnu prijavu predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića, koju je podnio SDT-u.
“Predsjedništvo podržava njegov politički stav da ne priznaje rezultate izbora, jer je i ovaj put režim masovnom zloupotrebom državnih institucija i prljavim novcem od šverca cigareta i droge, onemogućio slobodno izraženu volju birača”, saopšteno je.
Ističu da “predsjedništvo DF-a još jednom pokazuje da nam je opšti interes iznad partijskih i da dobro razumijemo očekivanja opozicionih birača u Crnoj Gori”.
“Koji od nas traže jedinstvo i zajedničku borbu protiv režima DPS-a. Svaki opozicioni subjekt kome su uski partijski interesi i lične ambicije važnije od borbe za slobodu i demokratiju u Crnoj Gori, moraće da preuzem javnu odgovornost za propuštanje još jedne šanse za promjene”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.