„Transparentnost, profesionalizam i principijelnost“

0

Andrej Nedović, o kom je naš portal jutros pisao, reagovao je na naš tekst pod naslovom „Skandal: Vlada za člana Komisije za ocjenjivanje projekata imenovala osobu koju SDT sumnjiči za višemilionske malverzacije u Eko fondu“

Shodno novinarskom kodeksu, njegovo reagovanje prenosimo integralno

Sa čuđenjem sam pročitao tekst vašeg novinara u kojem je pokušana kompromitacija moje ličnosti, i problematizovano moje imenovanje u Vladinu komisiju, a sve zbog toga što me “SDT sumnjiči za višemilionske malverzacije u Eko fondu!”. Začuđen sam dakle jer sam ovakvo etiketiranje namanje očekivao od vašeg portala, koji ste zasigurno pobornici pravnog načela da se niko ko nije pravosnažno osuđen ne može smatrati krivim. Vi dobro znate šta su problematični, da ne kazem iscenirani sudski procesi jer su čelnici političkih subjekata poput DF, koji su ne samo optuženi već su bili prvostepeno osuđeni za teško krivično djelo terorizma (navodni državni udar) osuđeni na kaznu od 5 godina, i taj postupak je još uvijek u toku.

To im nije bila smetnja da shodno načelu nevinosti, potpuno ispravno po mom mišljenju, obavljaju najvažnije funkcije u državi, Gospodin Knežević je bio predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu , a gospodin Mandić predsjednik Skupštine Crne Gore. Brojni su kadrovi unutar državne uprave koji ne mogu dalje od VD stanja zbog kaznenih evidencija, a moja je gospodo čista. Dakle ja nisam optužen za djelo koje navodite, niti je protiv mene pokrenut postupak, a kamoli donijeta osuđujuća presuda. U poređenju sa funkcijama koje obavljaju osuđeni članovi DF, ali i brojni drugi kadrovi različitih političkih subjekata mjesto člana komisije nema tako epohalan uticaj kakav želite da inputirate.

Predmet, zbog kojeg smatrate da treba da budem eksomuniciran, još je u fazi izviđaja i daleko je od podnošenja optužnice, a kamoli suđenja, do kojeg, uvjeren sam, neće ni doći, jer sam siguran u svoju nevinost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.