„Transformacija upravljanja za efikasniju implementacija ciljeva održivog razvoja”

0

Konferencija „Transformacija upravljanja za efikasniju implementacija ciljeva održivog razvoja” održaće se 26. i 27. marta 2024. godine u hotelu „Avala” u Budvi, s početkom u 13 časova.

Naime, konferenciju organizuju Kancelarija za održivi razvoj i Kancelarija programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori uz podršku Regionalne škole javne uprave (ReSPA) i učešće Evropske mreže za održivi razvoj (ESDN).

Događaj će biti fokusiran na istraživanje inicijativa koje neke zemlje Zapadnog Balkana sprovode kako bi ostvarile ciljeve Agende 2030 i održivog razvoja, sa akcentom na institucionalne mehanizme i okvire.

Drugi dan biće fokusiran na transformaciju upravljanja ka održivosti uz naglasak na ključno pitanje šta je potrebno da bismo bili spremni za budućnost.

Ovo će ujedno biti uvertira za „Samit za budućnost” (septembar, Skupština UN, Njujork) koji će se baviti pitanjem „kako“ – Kako možemo unaprijediti naše međusobno partnerstvo i efikasnije zadovoljiti potrebe sadašnjosti, dok istovremeno gradimo temelje koji će nas pripremiti za izazove koje donosi budućnost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.