Tramp: Luda Nensi; Pelosi: On je doživotno opozvan

0

Predsjednik SAD Donald Tramp i predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi razmijenili su teške riječi, dok se bliži početak suđenja za opoziv Trampa u Senatu.

Tramp je Pelosi, svoju glavnu protivnicu u procesu opoziva koji je vodio Predstavnički dom koji kontrolišu demokrate, nazvao “ludom Nensi”, dok je ona u programu mreže ABC Njuz izjavila da je Tramp “doživotno opozvan” bez obzira na to kakav bude ishod suđenja u Senatu.

Predstavnički dom u decembru je izglasao rezoluciju sa dvije tačke optužnice za opoziv Trampa zbog pokušaja da natjera Ukrajinu da pokrene istrage na kojima bi on licno politički profitirao, prenosi Glas Amerike.

Predsjednik je optužen za zloupotrebu položaja i opstrukciju kongresne istrage o Ukrajini.

Međutim, Pelosi tri nedjelje odbija da pošalje rezoluciju sa tačkama optužnice Senatu, u pokušaju da navede lidera republikanske većine, Miča Mekonela, koji vatreno podržava predsjednika Trampa, da pristane da na suđenju u Senatu svjedoče ključni Trampovi saradnici, kao i da izda nalog da se dostave dokumenta Bijele kuće.

“Mi smo uvjereni u svoje argumente. Ovaj predsjednik je doživotno opozvan bez obzira na sve igre i poteze koje povlaci Mič Mekonel”, izjavila je Pelosi. Dodala je da demokrate vjeruju da ima dovoljno dokaza da se Tramp smijeni s položaja.

Demokrate žele da čuju svjedočenja najmanje četvoro Trampovih saradnika, među kojima je i bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton, kao i vršilac dužnosti šefa osoblja Bijele kuće, Mik Malvejni.

Nijedan od njih nije svjedočio u Predstavničkom domu, pošto im je predsjednik tako naredio, ali je Bolton prošle nedjelje izrazio spremnost da svjedoči u Senatu ako dobije obavezujući poziv.

Glas Amerike navodi i da je gotovo izvjesno da će Tramp biti oslobođen odgovornosti u Senatu i da će ostati na položaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.