Tramp i Bajden ukrštaju koplja i oko Kosova

0

Kosovsko pitanje poslužilo je dvojici bliskih saradnika aktuelnog i bivšeg predsjednika Amerike, republikanca Donalda Trampa i demokrate Baraka Obame, da ukrste koplja na Tviteru u sklopu predizborne kampanje za sledećeg stanovnika Bijele kuće.

Raspravu je, naime, pokrenuo nekadašnji Obamin specijalni pomoćnik za osoblje Savjeta za nacionalnu bezbijednost Ned Prajs, koji je preko te društvene mreže uputio poruku Grenelu, koji je Trampov specijalni izaslanik za pregovore Beograda i Prištine.

​„Ričard Grenel se dosledno oglašavao po dvije inicijative za vrijeme svog rada u administraciji: diplomatiji između Kosova i Srbije i globalnoj LBGT dekriminalizaciji. Prva je spektakularno propala, a druga je nešto o čemu mu njegova stranka neće dozvoliti da diskutuje“, napisao je Prajs.

Grenel je ubrzo potom odgovorio Prajsu sledećom porukom:

„Pregovori Kosova i Srbije su sledeće nedelje u Bijeloj kući. Vaš tim je narod Srbije i Kosova ignorisao osam godina. Vaš trenutni kandidat Džo Bajden nazvao je gejeve bezbijednosnim rizikom!“, napisao je Grenel.

​Prajs je, inače, prije angažmana u Bijeloj kući za vreme Obaminog mandata, radio u CIA kao viši analitičar i portparol. Kao i Grenel, i on je vrlo aktivan na društvenim mrežama, samo na suprotnoj strani, jer podržava Džoa Bajdena, kandidata demokrata za predsednika SAD, kao i Kamalu Haris koju je Bajden imenovao kao kandidata za potpredsjednicu Amerike.

Veliki je kritičar Trampa i njegovih spoljnopolitičkih odluka, za koje tvrdi da, nisu povezane sa nacionalnim interesom SAD već sa Trampovim ličnim „političkim bogatstvom“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.