Tradicionalni turnir na Krupcu

0

Tradicionalni internacionalni turnir odbojke na pijesku na jezeru Krupac odigraće se danas u organizaciji Opštine Nikšić, Odbojkaškog saveza Crne Gore i Turističke organizacije Nikšić.

Organizatori su saopštili da se prijavilo se 16 ekipa u muškoj konkurenciji, među kojima je i veliki broj crnogorskih odbojkaša i reprezentativaca.

Na turniru će igrati sljedeći sastavi: Marko Bojić/Ivan Zvicer, Avram Božović/Srđan Petrović, Vladan Stojanović/Dragan Stojanović, Rade Lukovac/Nikola Nikčević, Maksimilian Mirković/Ilija Bošković, Miloš Kruška/Blažo Milić, Jovan Delić/Boris Vlahović, Miodrag Jelić/Nikola Radović, Đorđe Jovović/Stefan Radević, Andrija Nikolić/Vlatko Vuković, Aleksandar Bojić/Milutin Batričević, Petar Albijanić/Darko Bjelica iz Crne Gore, kao i Kosta Todoraško/Juri Savushin iz Rusije, Maksim Semuhin/Mikalai Hatalski iz Rusije i Bjelorusije, Ivan Porfirian/Akeksej Rebrov iz Ukrajine i Ognjen Perišić/Nikola Nastić iz Bosne i Hercegovine.

Ekipe su raspoređene u četiri grupe i u toj fazi igra se na jedan dobijeni set. Najbolje dvije potom idu u eliminacionu fazu, u kojoj pobjednik mora da osvoji dva seta. Kotizacija po ekipi je 20 eura”, rekao je Aleksandar Bojić, organizator turnira, koji naglašava da su prijave otvorene do početka i da se, shodno tome, konačan broj učesnika može promijeniti.

Međunarodni nivo od prve godine je karakteristika i vrijednost ovog događaja, a danas na Krupcu naći će se igrači koji dolaze iz šest zemalja.

Učestvuju ekipe iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prije dvije godine okupili smo 16, a prošle godine imali smo 32 sastava, što niko u Crnoj Gori nije okupio u ovom sportu”, kaže Bojić i dodaje da je do prošle godine Nikšić jedini imao međunarodni turnir u odbojci na pijesku u Crnoj Gori.

Kako navode organizatori turnira, mnogi od učesnika ponijeli su lijepa sjećanja.

Naši prijatelji, koji su sada redovni svake godine, nikada prije nijesu bili u Nikšiću. Većina nije ni znala za jezero Krupac. Pobjednici turnira iz Novog Pazara toliko su se oduševili Nikšićem da su kazali da sad svi u Novom Pazaru znaju za Krupac. Mislim da smo čak i prvi turnir, gdje su Rusi i Ukrajinci igrali zajedno od početka rata između tih zemalja”, govori nam Bojić utiske, u uvjerenju da su uradili dobru stvar za grad i predstavljanje Krupca kao turističke lokacije.

Priča koja se polako razvija kraj jezera, počela je prije dvije godine kada su, na predlog Turističke organizacije Nikšića, odbojkaški entuzijasti krenuli u organizaciju.

Počeli smo na ideju Mitra Baraća, direktora Turističke organizacije. On je pitao kakve su mogućnosti za ovu vrstu promocije potencijala Nikšića. Sada, planiramo da turnir dobije i žensku konkurenciju. Želimo da popularizujemo odbojku i podignemo turnir na još viši nivo”, rekao nam je Bojić, uvjeren da turnir ima sve preduslove da bude prava smotra svjetski popularnog bič voleja.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.