Trabzon nišani bivše bekove PSŽ-a: Menije već stigao

0

Ne tako davno jedan od najboljih desnih bekova Evrope, danas fudbaler čija je karijera u nezadrživom padu. Ali još nije udarila u tačku s koje nema povratka. Jer iako je davno premašio Zenit, Toma Menije će i na proljeće igrati ozbiljan fudbal, pošto je doputovao na potpisivanje ugovora sa Trabzonom.

Turci će finansijski odlično proći, jer će na sebe preuzeti samo platu 32-godišnjeg veterana. Njegov ugovor sa Borusijom je svakako isticao na ljeto, a kako je za tim odigrao samo osam utakmica u Dortmundu nisu vidjeli matematiku koja bi opravdala Tomin ostanak.

Trabzon je pak bio uporan, prema izvještajima iz turske ubijedio je Menijea da odmah potpiše ugovor na 18 mjeseci.

Lokalni listovi tvrde da tu nije kraj ambicioznih planova Trabzona, istina poljuljanih posle samo jednog osvojenog boda u poslednjih pet ligaških kola. Izgubili su u tom periodu i od Galatasaraja (1:5) i od Bešiktaša (0:2), pa je titula sada van domašaja, a visi i Lifa konferencije. Trabzon zato želi i lijevog beka i to nekadašnjeg Menijeovog saigrača iz Pari Sen Žermena Levina Kurzavu. S tim da on ne želi da mrda, riješio je da prejsedi poslednjih šest mjeseci ugovora u Parizu i na ljeto na miru izabere novi klub.

Menije je turskim novinarima već pričao kako ga je privukao ambiciozan projekat u Trabzonu. Možda ubijedi i Kurzavu da krene istim putem?

(mocart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.