Toronto osvojio NBA ligu!

0

Trećom pobjedom u gostima u finalnoj seriji NBA lige, Toronto Reptorsi stigli su do istorijskog osvajanja titule najboljeg tima svijeta, prve za Kanadu, i prve za franšizu u njenoj istoriji! Bilo je 114:110 u “Orakl Areni” gdje je sve “pucalo” od naboja, neizvjesnosti i spektakularne košarke, a na vrhuncu drame Kari je promašio trojku osam sekundi prije kraja za preokret, na 111:110 za Reptorse, a Lenard sa tri bacanja potvrdio veliku pobjedu svog tima.

Nije moglo idealnije da se završi po MVP-ja finalne serije, koji je odigrao maaestralno tokom čitavog doigravanja. Utakmicu je završio sa 22 poena, koliko je postigao i “zlatni” rezervista Vanvlit (5/11 za tri), dok su ekipu ka najvećoj pobjedi u istoriji kluba najjače “vukli” Siakam i Lauri sa po 26 poena.

Lauri je ubacio četiri trojke iz sedam pokušaja.

Na drugoj strani, podbacio je lider ekipe Stef Kari, ubacio je 21 poen, uz čak osam promašenih šuteva za tri poena (3/11). Ostao je Stef bez goriva, ali i bez pomoći svog “brata po šutu” Kleja koji je na šakama napustio halu krajem treće dionice, što je bio ogroman hendikep po Golden Stejt, jer je do tada “rešetao” i bio najbolji sa 30 poena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.