Top 10 inostranih transfera crnogorskih fudbalera ove zime

0

Svjedoci smo da je poslednjih godina transfer pijaca za crnogorske fudbalere poprilično nezanimljiva i ne toliko atraktivna, ali se i ove zime može izdvojiti deset sasvim dobrih transfera koje su ostavrili naši fudbaleri tokom ovog transfer perioda. Pripremili smo top 10 transfera koji su obilježili ovu zimu a koje su ostvarili naši fudbaleri.
10. Petar Orlandić – Visoki napadač se nije proslavio u Portugalu pa je nakon nepune polusezone poslednjeg dana prelaznog roka otišao na daleki Istok gdje je pojačao redove ekipe XJ Leopards. Očekuje ga veliki izazov ali i vrijeme prilagođavanja na novu klimu.
9. Vladimir Rodić – Nekadašnji fudbaler Rada svoju sreću je našao na samom sjeveru Evrope. Tako je nakon odličnih partija u danskom Randersu ove zime pojačao ekipu Silkeborga.
8. Filip Kasalica – Pomalo zaboravljeni crnogorski reprezentativac rođen u Užicu, promijenio je čak i nekoliko kontinenata tražeći sebe, a ovu polusezonu provešće u Grčkoj u ekipi Platanijasa.
7. Stefan Mugoša – Dugo je jedan od najtalentovanijih naših napadača igrao u Njemačkoj, za čak četiri tamošnja kluba ali je odlučio da se preseli na istok. Nakon moldavskog Šerifa sada ide u korejanski Inčon junajted.
6. Dragan Bošković – Ako je iko zaslužio poziv Ljubiše Tumbakovića onda je to ovaj vihorni Beranac. Nekoliko godina na Tajlandu je izgradio status božanstva, najbolji je strijelac prvenstva a ppodatak koji pokazuje koliko ga cijene na Tajlandu jeste činjenica da je njegova nova ekipa Port platila bivšem Draganovom klubu Bangkoku čak 2,6 miliona evra za najveći transfer u istoriji tajlandskog fudbala.
5. Dejan Damjanović – 36-godišnji korpulentni napadač ne odustaje od dalekog Istoka. Sada je iz Seula prešao u Suvon, a koliko je cijenjen na tlu Azije govori i činjenica da je dobio ponudu da nastupa za selekciju Južne Koreje.
4. Nemanja Mijušković – Ovaj visoki defanzivac je novi fudbaler ekipe Tosna, ekipe iz okoline St.Petersburga. Igranje u Rusiji mu nije nepoznato, a prethodni klub mu je bio kazahstanski Taraz.
3. Fatos Bećiraj – Momak rođen u Peći ubilježio je 49 nastupa za selekciju Crne Gore a postigao je 10 golova. Nakon tri Dinama, iz Minska, Moskve i Zagreba sada se otisnuo ka Belgiji u ekipi Mehelena gdje je predstavljen kao veliko pojačanje.
2. Marko Bakić – Ponovo se vraća u ekipu Belenenšeša iz ekipe Brage. Nekada velika nada crnogorskog fudbala i dalje traži sebe nakon što je napustio Apeninsko poluostrvo.
1. Marko Vešović – Vihorno desno krilo crnogorske reprezentacije i njegov transfer su definitivno obilježili ovu zimu. On je nakon odličnih partija u Rijeci ,,zaradio” transfer u Varšavu gdje je pojačao jednu od najjačih ekipa u Poljskoj i višestrukog šampiona te države i učesnika Lige šampiona, ekipu Legije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.